Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Atmaelius

[D] CD Burner Fails with bootable iso

Recommended Posts

Guest Atmaelius

Hi everyone, i have been trying for the last week to create a bootable image of a Windows XP CD that i own (and know works) using CD Burner XP and ive encountered problemes, it seems that i am unable to create an exact image from a Bootable winXP CD

step by step :

choose DATA DISC

Take all my files on the windows CD drag and drop them in the box

disc-> boot options ->

check make disc bootable

emulation type : no emulation

Iso level : level 1

load segments : 7C0 Sector 4

platform : PC

check disable iso version number extention

check enforce iso level 1

click ok

file-> save compilation as iso file -> save onto desktop and then mount it on Virtual box (free VMware )

So this is exactly what i do, starting form a windows XP CD that works and with which i am able to install windows on a system

what i did: create an iso files taking the exact files in the windows XP cd in my drive or its copy in a folder.

i mount it on Virtual box and during the installation, i get messages about missing files with the exact ISO image of a CD with i used to install windows a couple minutes ago..... i dont get it....

files missing (out of many ) : ohci1394.sys -> and yet the file is on the CD and inside the compilation before turning it into an ISO

i dont understand... the only theory i have is that CDburner has problems making an exact ISO image from a CD/compilation

i tried the exact same manipulation with UltraISO, and it worked ...

Can any1 help me ??

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Atmaelius

Ive made an experiment today , took my working windows XP CD copy/pasted its entire content inside a folder

opened CDburnerXP and created an iso image from it, the exact same way i described in my previous post, saved it

opened ULTRALISO and created an image with the very same folder containing my copy of windows XP, created an iso, saved it

i mounted them on my virtual box , CDburner's iso booted, but i could not install because the file : OHCI1394.sys was missing

did the same thing with ULTRALISO's iso , it booted and installed entire windows ...

thats sad because i like CDburner XXP and it being a freeware :firefox:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.